Aktuality

Uspořádali jsme již 7. ročník akce Den s hasiči
5 Kvě, 2019

V neděli 5.5.2019 jsme na Přemyslově náměstí ve Slatině pořádali pro veřejnost již 7.ročník akce s názvem „Den s hasiči“.
Děti si měly možnost zasoutěžit na osmi připravených stanovištích, kde porovnaly svoje síly s ostatními kamarády. Házely balónky na cíl, rozhazovaly hadice, skákaly v pytli, dělaly slalom s pneumatikou, zachraňovaly rybičky z „ropné havárie“, hasily „plamínky“, probíhaly tunelem s proudnicí a „topily“ mince.
Počasí nám tentokrát bohužel moc nepřálo, celý den byla zatažená obloha. Chvílemi dokonce sprchlo, ale i přesto si přišlo zasoutěžit 291 dětí. To je jen o pár desítek míň než loňský rok, kdy bylo počasí nádherné. Je pěkné vidět, že ani nepřízeň počasí naše malé kamarády neodradí. Každý odvážlivec si odnášel nejen dobrý pocit z dobře provedených úkolů, ale také odměny, kterými byly např.: „mačkací“ balonek, reflexní páska, kšiltovka, švihadlo, skládačka, poukázka na točenou zmrzlinu nebo ledovou tříšť zdarma od firmy Zmrzlina Slatina, vstupenka do Centra Eden, vstupenka do VIDA! Science centrum, vstupenka 1+1 do Šiklova mlýna,vstupenka 1+1 do Bonga, linecké ve tvaru plamínku od paní Barbory Cetkovské, slevová poukázka na focení u paní Johanny Šujanové, dále číslo na slosování o další ceny a vstup na skákací hrady. Také na každém stanovišti děti dostali bonbón za splněný úkol.
Na konci celé akce jsme si připravili losování o pěkné ceny. Celkem jsme se sponzory připravili 40 balíčků pro děti a 11 balíčků pro dospělé. Z těch hodnotnějších cen jste mohli například vyhrát: poukaz na jednodenní výlet pro 4 osoby do strašidelného zámku a Šiklova mlýna v hodnotě 2.000,- Kč, poukaz na focení od firmy Johanna Visage, 3x poukaz v hodnotě 1000,-Kč od společnosti Congustogroup, 5x rodinné vstupenky a 16x jednorázové vstupenky pro dítě do DinoParku, 12x vstupenku pro dítě a dospělou osobu do herního centra Bruno family park, 3x poukázku v hodnotě 400,- Kč od Lahůdka Brno-Slatina, 10x poukázku do Hvězdárny a Planetária Brno. Dále v balíčcích bylo spoustu věcných cen, co věnovali sponzoři a také náš sbor.

Pro děti jsme domluvili i další doprovodný program, a to ukázku hašení rozpáleného oleje provedenou členem HZS Brno – Líšeň a potom proběhla ukázka od Jihomoravské záchranné brigády svazu záchranných brigád kynologů ČR, kde pejsci ukázali poslušnost a další triky a dovednosti.
Dále mezi dětmi chodilo sedm úžasných „maskotů“, se kterými se všichni mohli vyfotit a pomazlit.
Po celé odpoledne byl přistavený speciálně upravený autobus brněnské Městské policie, jehož prostorný interiér využívá interaktivní prvky a umožňuje rovněž variabilní umístění libovolných exponátů, které dětem i dospělým přiměřenou formou přibližují důležitá pravidla z oblasti prevence. Dále byly přistaveny tři skútry a radar Městské police. Také jste si mohli prohlédnout naše hasičské vozidlo Tatra Terrno CAS 20, vyzkoušet si hasičský oděv a vyfotit se v něm.
Dík a uznání patří rodičům od našich mladých hasičů, našim členům a i samotným mladým hasičům za pomoc na této akci.
Poděkování patří všem našim sponzorům a partnerům, kteří naši akci podpořili: Statutární město Brno, MČ Brno – Slatina, Reda a.s., Akciová společnost ŠIKLAND – Svět, který Vás baví, BRuNOfamily park, Sako Brno a.s., VIDA! Science centrum, DinoPark, Vizážistické služby a fotografování – Johanna Šujanová, Bongo Brno, Merida s.r.o., Lahůdka – studená kuchyně, Centrum Eden, Hvězdárna a planetárium Brno, Zakázkové krejčovství – Tomáš Dočkal, Dekra, Zmrzlina Slatina, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Visko Teepak s.r.o., WistronInfoComm s.r.o., Hasičská vzájemná pojišťovna, Alerion s.r.o., Porsche Brno, CakeBAR, Congustogroup s.r.o., Generali Pojišťovna a.s., Rádio Krokodýl a Edwards s.r.o.
Největší odměnou za naši snahu je pro nás dětská radost, spokojenost a úsměv na jejich tvářích.
Děkujeme vám všem, co jste vydrželi až do konce a již nyní se těšíme na příští rok.

SDH Brno-Slatina

 

Všechny fotky najdete v galerii.

Poslední aktuality

Víkendový trénink

Víkend 13. a 14.4.2024 jsme věnovali tréninku na „Oválu“. Kromě klasického požárního útoku bylo na začátku soutěžní sezóny potřeba natrénovat: běh na 60m a 100m s překážkami, štafetu dvojic, štafetu 4x60m a 4x100m, požární útok CTIF a běh na 100m s PHP. Účast byla...

Starší žáci trénovali první pomoc

Ve středu 10.1.2024 si děti na schůzce vyzkoušely, jak poskytnout první pomoc. Sám velitel jednotky s nimi nejdříve probral teorii, aby děti v případě potřeby dokázaly v rámci svých možností zasáhnout.   Poté si každý vyzkoušel resuscitaci na figuríně, která...

PÚ Vinohrady 2023

Poslední závody v tomto roce jsme absolvovali v neděli 24.9. na Vinohradech. Závodů se tentokrát zúčastnila i přípravka. Jako první soutěžila kategorie mladších žáků a družstvo „B“, svůj pokus zvládlo velmi dobře. Jako druhé závodilo družstvo „A“, které se svým prvním...

PÚ a štafeta 4x60m Lelekovice 2023

V sobotu 16.9. jsme se s dětmi vydali na závody mimo náš okres a to do Lelekovic. Dopoledne soutěžili mladší a starší žáci v disciplínách požární útok a štafeta 4x60 metrů. Odpoledne soutěžili dorostenci v požárním útoku a kdo chtěl, tak v běhu na 100 metrů s...

Na seznam aktualit